Intervju med Mattias Ljungkvist

W: Välkommen till GSIF Mattias!
M: Man tackar

W: Hur kom du i kontakt med GSIF?
M: Min syster Hanna har spelat i damlaget i ett par år och genom henne fick jag höra talas om GSIF. Efter jul tog jag mig samman och kontaktade fotbollsansvarige och på den vägen är det.

W: Hur har du upplevt din första tid i GSIF?
M: Kanon! Måste säga att det har varit extremt lätt att komma in i laget, man har blivit väl mottagen från första början. Gött gäng.

W: Du leder den interna skytteligan efter våren, får vi se dig i topp även när höstsäsongen är över?
M: Vi får väl se men självklart vore det roligt, är man forward vill man ju göra mål. Var väl sådär nöjd med målskyttet inledningsvis men innan sommaruppehållet kändes det som att det lossnade lite, precis som för hela laget.

W: Hur skulle du beskriva dig som fotbollsspelare?
M: Mölnlyckes svar på Gattuso. Nä, men en relativt snabb forward som gillar att löpa i djupet. Har ganska bra tryck i skottet också, i alla fall med högerfoten.

W: Hur har din karriär sett ut fram tills du började i GSIF?
M: Fostrad i Mölnlycke IF där jag spelade till 14 års ålder. Sen hade jag ett uppehåll från fotbollen i ett par år då jag koncentrerade mig på innebandy i Pixbo/Wallenstam, men efter gymnasiet blev suget på den perfekta djupledslöpningen för stort så då började jag spela med Landvetter IS i div. 4. Efter en och en halv säsong där gick jag tillbaks till Mölnlycke IF i div. 5 men när jag började plugga varvade jag ner och spelade med Avenyn IS i div. 7 i två säsonger.

W: Vad pluggar du?
M: Civilekonom på Handels. Jag läste marknadsföring på C-nivå men vi får se vad det blir på D-nivån, kanske finans. Som handelsstudent är man ju en minoritet i GSIF så när chalmeristerna börjar snacka om elektroder, kvantfysik och hållfasthetslära i omklädningsrummet känner man sig helt klart lite utanför.

W: Vem är Mattias utanför planen?
M: Stort musikintresse, knäcker bland annat extra som DJ på diverse tillställningar. Om någon därute behöver en DJ och ljudanläggning till fest eller bröllop är det bara att höra av sig. Har ju läst marknadsföring nu så jag vet att det gäller att ta alla chanser till gratis publicitet.

W: Vad gör du när du inte pluggar och spelar fotboll?
M: Inget, sitter på min kammare och lyssnar på house i väntan på nästa träning, tenta, match, etc.

W: Vi avslutar med lite standardfrågor

Civilstånd: Singel

Senast lästa bok: Super/System 2 av Doyle Brunson

Senaste film: Tror det var Die Hard 3 när den gick på TV. Jag kollar rätt sällan på film men ser mig själv som en TV-tittare av rang. Elake kocken/Hell’s kitchen med Gordon Ramsay och Dirty Jobs med Mike Rowe är två favoriter.

Sommarens drömresa: Skulle väl vara staterna, men jag tänkte ta det till våren. I sommar är det segling här på västkusten v. 32 och en tripp till Marseille v. 35 som hägrar. Kommer bli riktigt nice

W: Något du vill tillägga i slutet av intervjun?
M: Bollen är rund

W: Tack för pratstunden Mattias!
M: Nöjet var på min sida
Till Intervjuer
Till Förstasidan