Intervju med Henrik Karlsson

Snabbintervju med herrtränaren tillika mittbacksstrategen Henrik Karlsson.

W: Först två förluster och därefter två vinster för herrarna. Vad är förklaringen till den utvecklingen?

H: Ett nytt spelsystem tar alltid lite tid att lära sig och det är lätt att det går lite upp och ner. Förhoppningsvis kommer kommer vi att spela bättre och bättre ju längre säsongen lider.

W: Backlinjen har sett stark ut senaste matcherna och backreserverna gör bra i från sig de med. Dessutom ansluter snart Ängelholms Peter "Crouch" Jönsson! Måste bli svårt att välja backlinje framöver?

H: Ja det finns många att välja på. Då jag själv är med i diskussionerna om en plats blir det ju extra lurigt så Dino får ta ett något större ansvar vad det gäller laguttagning i allmänhet och backlinje i synnerhet.


W: Enligt statistiken har du själv spelat 95 a-lagsmatcher och producerat 10 mål under din tid i klubben. Är du nöjd med dom siffrorna?

H: Det måste jag säga. Att producera mål i nästan var tionde match (8 på 94) som back är väl inte så illa. De två målen som återstår tillkom i den halvlek jag har fått förtroende som forward...

W: Vilket är ditt bästa GSIF minne genom åren? (och du får inte räkna när vi besökte Sävsjö på förra årets läger. Vi förstod av tårarna att det var speciellt för dig).

H: Det finns många, men jag tror ändå att de två seriesegrarna jag har fått uppleva kommer överst. Att spela de avgörande matchern och kanske framförallt de efterföljande festerna är svårslagna. Något annat jag sent kommer att glömma är när jag fick ta emot ett diplom av självaste Marcus Allbäck på min första
avslutningsgala, det är stort för en nyinflyttad smålänning.


W: I år genomför du en svensk klassiker. Vi vet att du klarade Vasaloppet på ett imponerande sätt men seriöst; kommer du verkligen orka 30 mil på din Crescent Classic från 1999 och med dina ljumskar?

H:Det får vi hoppas, men jag kan hålla med om att det just nu inte ser så bra ut. 11 mil i benen och cykeln inne på reparation, men det löser sig nog. Jag har ju några veckor på mig att träna och målet är att ta sig runt, jag har inga
fantasier om att kunna hänga på Herr Rylander. Har hört ryktas att han har 2006 år modell och det borde ju göra en fem sex timmar på sluttiden...

W: Slutligen några Sävsjösnabbfrågor till en snabb mittback:

Svenne eller Lotta? Svenne
Vandrarhemmet Boda Borg eller Sävsjö Vandrarhem? Boda Borg
Pizzeria Florens eller Pizzeria Milano? Varierar
W: Tack för frågestunden!

Till Intervjuer
Till Förstasidan