Intervju med Dino Isakovic

W: Dino, välkommen till GSIF!

D:Tack så mycket. Känns väldigt skönt att vara här


W: Hur kom Du i kontakt med Göteborgs Studenters IF?

D: Genom Henrik Karlsson när det gäller tränarjobbet, men jag var bekant med föreningen från tidigare då jag 2003 intervjuade vår egen mittfältare/back/webmaster och tidigare tränare i GSIF Anders Rylander för min C – uppsats i ledarskap. Jag kommer ihåg att gillade idén om föreningen som drivs av studenter. Senare läste jag ihop med Karlsson 2004 och frågade lite då och då om föreningen och hur det funkar. Hösten 2005 läste jag ihop med Karlssons vackra flickvän och återigen fick kontakt med Karlsson och fick reda på att GSIF saknade tränare för nästa säsong. Samarbetet föddes och jag kontaktade Martin Andersson som gillade idén med mig och Karlsson som tränare.


W: Vilket intryck har Du fått av GSIF hittills?

D: Jag måste säga att jag är imponerad av alla medlemmar i föreningen. Både ledningen och spelarna är väldigt måna om föreningen i högsta grad. Det finns en skillnad mellan GSIF och andra fotbollsföreningar jag har varit i kontakt med och det är att man har skapat en känsla av vänskap och tillhörighet där även en ”gammal” Bosnier kan känna sig välkommen och uppskattad.
W: Nu har du hunnit lära känna spelarmaterialet under några månader. Villka starka och svaga sidor tycker du dig ha sett hittills?

D: Spelmässigt tycker jag att laget i år är ganska väl balanserat. Försvaret är stabilt med många bra spelare som kan spela på olika positioner. Innermittfältet med framför allt Salle, G, Mersad, C-J, Rylle och Martin A ser väldigt bra ut. I anfallet har Karlsson och jag mycket att välja på. Nu har vi i inledningen gjort en del mål också och vi har 10 olika målskyttar så detta säger en del också tycker jag. Vad vi kan bli bättre på är närkampsspelet så en allmän styrkeförbättring är planerad så att vi både kan undvika onödiga skador och förhoppningsvis ”ta i” mer i närkamperna. Lagets styrka framför allt är att se det positiva i både vinst och förlust, att ta en match i taget och viljan att jobba för varandra, tycker jag.


W: Hur har Din fotbollskarriär sett ut fram till idag?

D: Jag har hållit på med många idrotter. På gott och ont. Började spela fotboll som liten och slutade för att kunna spela basket. Sommaren 1993 flyttade jag till Sverige och Katrineholm där jag åter började spela fotboll och då i div. 6 med Sköldinge IF. Jag spelade i Sköldinge i 5-6 år innan jag bytte till Katrineholms AIK där jag stannade en halv säsong innan jag flyttade till Göteborg och dåvarande Höjden SK som låg i div. 6. Vi åkte ur div. 6 samma säsong men året efter vann vi div. 7 efter en riktigt bra säsong med 104 mål gjorda på 22 matcher. Mycket tack vare vår nye tränare (Stefan) och den goda sammanhållningen i laget. Höjden gick ihop med Smitten innan säsongen 2005 och vi fick en ny tränare. Jag fick inte så mycket speltid och funderade på att bytta innan möjligheten att träna GSIF uppstod. And the rest will follow…

W: Vilken är din fotbollsfilosofi som tränare?

D: Att spela en underhållande fotboll. Offence is the best defense. Sen är det viktigt att vi har en bra kommunikation i laget och att vi förstår vikten av att tänka framåt och positivt. Jag försöker vara mig själv och jag bjuder på mig själv. Sen försöker jag tänka i andra banor, lite annorlunda, ställa frågor hela tiden och utvecklas dagligen. Jag tycker det är viktigt att man som tränare utgår ifrån spelarnas och föreningens behov och försöker jobba utifrån desamma. Slutligen så kan jag säga att man vinner mycket bara om man vågar.

W: Till din hälp som tränare har du Henrik "Sävsjös Nesta" Karlsson. Hur har samarbetet fungerat hittills?

D: Han är faktiskt lite av en besserwisser och så är han högljudd, tycker lite för mycket och så är det svårt att förstå hans dialekt ibland (ha-ha-ha). Alla som känner Henke vet att han är en av de lugnaste, smartaste och finaste människor på planeten. Vi är väldigt olika på så sätt (självinsikt eller?). Att vi är olika är ingen hemlighet, men att vi kommer överens så bra har förvånat även mig. Vi kompletterar varandra väldigt bra.

W: I statistiken kan man läsa om Henrik att han på sina dryga 100 matcher i klubben huserat i anfallet två matcher. När vi hörde att Henrik skulle hjälpa till med träningssysslan var vi många som blev oroliga för att han skulle ta ut sig själv som forward. Har vi fog för våra mardrömmar eller kommer lagets backjätte förbli försvarare?

D: Då kan vi lika gärna spekulera att han byter plats med Andreas Ljungberg. Jag tror att Henke förstår att vi måste se till lagets bästa och inte fantisera för mycket (ha-ha). Nej, ni behöver inte oroa er. Henke får spela mittback i år, med offensiva uppgifter.

W: Du har under vintern legat på Peter "G" Gustafsson om hans kroppsform. Fakta är att ni har samma BMI värde (24.6). Innebär det att ni båda behöver special diet eller är det bara så att du vill göra vårt spelgeni och assistkung ändå bättre?

D: Du glömmer att jag har läst kost och idrott i 4 år nu så jag vet att Body Mass Index inte beräknar hur mycket muskler eller fett man har. Det är svårt att applicera den formeln på så tränade individer som G och jag. Varför jag är ”på” honom lite är, för det första så gillar jag att driva med honom, och för det andra så ser jag en enorm potential i honom såsom alla andra och vill verkligen att han ska träna och bli ännu bättre. Men viktigt att poängtera är att G faktiskt har styrketränat hemma de senaste månaderna. Bra jobbat G.


W: Fritidsintressen utöver fotboll?

D: Skola, stand-up comedy (från USA enbart), vänner och familj, min gitarr…


W: Du fyller snart 30 år. När får vi se dig med blonderat hår, guld kedja, motorcykel och annat som hör till en klassisk 30-årskris?

D: Vi är några i GSIF som fyller 30 i år. Jag får se vad Sunde, Ljungberg och Anderberg gör först eller be om skjuts med deras motorcyklar.


W: Och så avslutar vi med lite standardfrågor:

Civilstånd: Sambo

Senast lästa bok: Körkortsboken

Senaste film: Underworld evolution

På vilken plats kommer GSIF i serien i år?

Svår fråga. Jag tror vi ska först se till att vi trivs med spelsystemet och att vi presterar vårt bästa. Sen får vi se hur långt detta räcker tabellmässigt.

W: Något Du själv vill tillägga slutligen?

D: Våga lyckas grabbar, och GSIF rocks.

W: Tack för pratstunden Dino! Tack själv!Till Intervjuer
Till Förstasidan