Intervju med Andreas Ljungberg

W: Andreas, välkommen till GSIF! Eller kanske man ska säga välkommen tillbaka från skadan du fick i din enda match förra året?

A: Haha…tack! De gamla benen höll inte måttet helt enkelt. Så det känns gott att kunna vara med och bygga upp mig på försäsongen nu i år.

W: För dom som inte har sett dig spela; Hur vill Du beskriva Dig själv som fotbollsspelare?

A: Hmm, låt se… Snabb (fortfarande hoppas jag) och löpvillig som skjuter i alla lägen med båda fötter.


W: Hur har Din fotbollskarriär sett ut fram till idag?

A: Moderklubb: Nyvångs GIF, som jag även gjorde A-lagsdebut i när jag var 15 i div.5. Sedan var jag som junior en kort sejour i Helsingborgs IF. Efter det, så blev lite Nyvång igen. Sedan blev det Klippan i div.3. Sen när det var dags för att studera i Halmstad, då hade jag erbjudande från två (dåvarande) div.2-klubbar i Halmstad om spel med dem, men valde istället att satsa på plugget och slutade spela helt. Sen kunde jag dock inte hålla mig borta från fotbollen ändå, så vi var några studenter som drog ut och började spela med Harplinge i div.7. (Ett annat nyförvärv – Henke Andersson, kom dit året efter). Sen började jag jobba i Varberg och gjorde 8 träningar och spelade 10 matcher med Grimeton i div.5. Detta var över två år sen nu…så det har varit ett par säsongers uppehåll. Oj – lång historia där – men ni får la kapa den om ni vill.


W: Vi som känner dig lite från tidigare vet att du alltid producerat mål i mängder. Pratas till och med om att du gjort mest mål i hela Halland ett år, stämmer detta? .

A: Ja, otroligt nog stämmer detta rykte. Jag gjorde 46 mål på 18 matcher i Harplinge en säsong och vann därför ett pris vid ”Halländska Fotbollsgalan” för bästa målskytt i Halland, det året. Men, det är en gammal merit – så den kan jag inte leva på ju

W: Du har Halmstad anknytning, född på 70-talet, jobbar med mode, heter Ljungberg. Vem är kopian och vem är orginalet av dig och Freddie?

A: Jag är lite mer än ett år äldre än honom, så det måste ju vara jag som är originalet…haha! Kan ju tillägga att Fredrik också är Nordväst-skåning som jag…att vi är lika långa (korta snarare) 178cm över marken. Han började även gå samma utbildning som jag vid Högskolan i Halmstad innan han fick Arsenalkontraktet, så det har varit mycket prat om detta genom åren. Komiskt måste man väl säga att det är. Det mest komiska är nog att även jag har gjort en form av ”kalsongreklam” – problemet är väl att han fick ett antal miljoner för sitt uppdrag och jag fick en middag ute för två och 300kr…konstigt, fattar inte varför? Sedan måste man väl också erkänna, att i detta fallet så är kopian Freddie ”snäppet” bättre än originalet Andreas… ;)


W: Har Du någon förebild, både vad gäller fotboll och i livet i övrigt?

A: När det gäller fotbollen så har det alltid varit den gamla strikern Marco Van Basten - världens genom tiderna bästa striker, enligt mig. Gjorde mål i alla tänkbara lägen, med huvudet och båda fötterna. Ser man till livet i övrigt, så har min mamma lärt mig det mesta som är värt att veta här i livet.

W: Vad pluggar Du för något och vad jobbar du med nu?

A: Studerade IT-Ekonomprogrammet i Halmstad, med inriktning Marknadsföring i 4 år! Nu jobbar jag på ett modeföretag, som Varumärkesansvarig för två stora skovarumärken i Sverige.


W: Fritidsintressen utöver fotboll?

A: Shoppa e kul (låter manligt va?), nej men inredning och kläder är kul. Mina vänner är viktiga. Beachvolley på sommaren, men det var längesen sist nu.


W: Och så avslutar vi med lite standardfrågor:

Civilstånd: Sambo

Senast lästa bok: I cirkelns mitt – Dan Brown (Änglar och demoner är dock hans bästa – väldigt bra)

Senaste film: Narnia (Häxan & Lejonet) – sådär bra.

Vem skulle Du ta med till en öde ö: Donald Trump, utrustad med satellit-telefon, så han kunde ringa dit sin privata helikopter – för snabbast möjliga transport därifrån. Varför det blir just Donald Trump och hans helikopter beror på att han antagligen är en bra kontakt att ha i sin visitkortspärm, haha…

W: På vilken plats kommer GSIF i serien i år?

A: Eftersom jag inte känner till lagen i serien så väl, så är det väldigt svårt för mig att säga. Men själv spelar jag bara för att vinna – så 1:a då! Vi har många bra boys att välja av i år, så det ser lovande ut i alla fall.

W: Något Du själv vill tillägga slutligen?

A: Inte mycket – jag har väl ”pratat” för mycket ändå, som vanligt!


W: Tack för pratstunden Fredrik......eller Andreas!

A: Eh…haha, tack! Du kan få autografen som du frågade efter nu direkt efter… ;)
Till Intervjuer
Till Förstasidan