Intervju med Mats Niklasson

W: Mats, välkommen till GSIF!
M: Tackar!

W: Hur kom det sig att Du hamnade hos Göteborgs Studenters IF?
M: Jag sökte framförallt en klubb i centrala göteborg. När jag såväl fick nys om föreningen kändes det som att detta alternativ nog skulle passa mig perfekt. Kommer förhoppningsvis och troligtvis ha ett större utbyte rent socialt här än vad jag skulle fått i många andra klubbar.

W: Vilket intryck har Du fått av GSIF hittills?
M: En god stämning, välkomnande!

W: GSIF har ju - på grund av det stora intresset - inför ett provträningssystem. Hur upplevde Du att det fungerade? Hur kändes det att provträna?
M: Är positiv till att GSIF har provträningar, något som gynnar både nya spelare och föreningen. Tycker att provträningarna sköttes bra, välorganiserat och välkomnande.

W: Några medspelare som imponerat särskilt under provträningarna?
M: Oj, känslig fråga…Har förmodligen inte träffat hela laget än så borde inte uttala mig men för att nämna någon så tycker jag att "Salle" imponerade. För att gardera mig kan jag säga att det var några fler som jag tyvärr inte kommer ihåg namnen på!

W: Hur anser Du att en komplett fotbollsspelare skall vara?
M: En svensktalande Zidane som förutom sin bländande teknik, speluppfattning och skott även ska vara en pådrivare för övriga medspelare.

W: Hur vill Du då beskriva Dig själv som fotbollsspelare?
M: Ännu en knivig.. Började som anfallare för att "omskolas" till yttermittfältare och nu trivs jag nog bäst på mitten. Bra på att hålla i bollen, spelförståelse och ett skott som behöver ytterligare träning (bland mycket annat)

W: Hur har Din fotbollskarriär sett ut hittills?
M: Började i Sävedalens IF som 7 åring och spelade här till det att jag var 13 år då jag bytte till Partille IF. Hade ett par framgångsrika år med partille där jag bland annat hade nöjet att spela med Kim Källström. Tyvärr får jag nog erkänna att detta är en av mina största meriter som fotbollsspelare. När det roliga var över i partille gick jag tillbaka till Sävedalen där jag spelade junior, A- och B-lagsfotboll. Kort och gott, det var bättre förr!

W: Vad pluggar Du för något?
M: PA-programmet (personal- och arbetslivsfrågor) med inriktning mot psykologi. Utbildningen syftar till jobb inom personalavdelning men ännu har jag två år kvar av min fyraåriga utbildning så vi får se hur det blir med det..

W: Fritidsintressen utöver fotboll?
M: Är en passiv skidåkare. Var som barn alltid i fjällen, har tyvärr blivit minimalt de senaste åren. Har hur som helst gjort min familjeplikt och åkt vasaloppet, kan rekommenderas! Vidare är segling något som ligger mig nära, absolut ingen expert men vad gör väl det..

W: Favoritlag i fotboll?
M: Örgryte IS

W: Och så avslutar vi med lite standardfrågor:
Civilstånd: sällskap, den kvinnliga varianten
Senast lästa bok:DaVinci-koden
Senaste film: Memento
Favoritmaträtt: Flygande Jakob
Favoritdokusåpa: Nej, fy fan!
Vem skulle Du ta med till en öde ö: Dalai Lama
På vilken plats kommer GSIF i serien i år?
1:a!

W: Något Du själv vill tillägga slutligen?
M: Ser fram emot en kul säsong, känns förbannat trevligt att vara "tillbaka"!
Till Intervjuer
Till Förstasidan