Intervju med Johanna Pettersson

W=Webred
J=Johanna Pettersson

W: Johanna, vi får börja med att gratulera till en bra vårsäsong för damlaget.
J: Tackar! Ja, det har gått betydligt mycket bättre för oss jämfört med förra året. Nu, efter halva serien ligger vi på 7:e plats av 12 lag, och vi har tagit 13 poäng. Förra året tog vi 7 poäng sammanlagt...

W: Vad är orsakerna till att det gått bättre i år än förra året?
J: Den främsta orsaken, som jag ser det, är att vi är mer samspelta. I år är ett lag med 11 spelare och inte 11 spelare i ett lag. Sedan har vi gjort ett antal bra värvningar, som givetvis bidragit till framgångarna. En tredje, men väldigt viktig orsak, är att uppslutningen på träningarna blivit bättre.

W: Några spelare som utmärkt sig särskilt under våren?
J: En känslig fråga som jag helst inte vill svara på. Den som kommer på årsfesten till hösten får veta vilka spelare som utmärkt sig under säsongen.

W: Det har pratats om målvaktsbekymmer under våren. Löser Ni det inför hösten?
J: Just för tillfället verkar det som vi löst målvaktsproblemen. Till de sista matcherna på våren värvade vi en målvakt, Emily från Texas USA, men jag vill inte berätta hur mycket vi fick betala. Till hösten hoppas vi att Lova Carlsson blir skadefri så hon kan göra comeback mellan stolparna.

W: Hur går det i höst för damlaget? Vad har Ni för ambitioner och målsättning?
J: Vi hade två mål inför säsongen: 1) att ha roligt tillsammans och 2) att komma i mitten av serien. Just nu verkar det som vi ska lyckas med vår målsättning, så vi kanske borde sikta högre. En 3:e - 4:e plats i serien vore inte helt omöjligt, tror jag. Vi har haft några uddamålsförluster och onödiga oavgjorda matcher, så kunde vi bara vinna returmatcherna...

W: För att fråga lite mer om Dig och Din bakgrund; hur kom det sig förresten att Du hamnade i just Göteborgs Studenters IF?

J: Jag har alltid älskat och spelat fotboll, så när jag flyttade till Göteborg försökte jag spela med laget hemhemma. Jag märkte dock att det inte fungerade så bra, så jag började leta klubb i Göteborg. Då, 1999, fanns inte GSIF:s damlag, så jag fortsatte spela med laget hemhemma på somrarna och på Fysiken på våren och hösten. När jag sedan såg Malins affischer på skolan om att starta upp ett studentfotbollslag insåg jag att det var precis vad jag väntat på. The rest is history...

W: Hur vill Du beskriva Dig själv som fotbollsspelare?
J: Eftersom jag är den enda i damlaget som är med på busligan kan jag inte sticka under stol med att jag spelar tufft. Jag skulle aldrig fega i en närkamp. Jag skulle väl vilja beskriva mig som en Stefan Schwarz typ.

W: Vilka klubbar har Du spelat i tidigare?
J: Är fotbollsfostrad i IFK Emtunga (div 3), men har även tränat och spelat i Vemdus AIS (div 2)

W: Vad tycker Du utmärker GSIF som förening?
J: En sammanhållning utöver laggränserna som inte finns i många andra föreningar, och ett stort engagemang från alla medlemmar!

W: Du är ju inte bara damtränade utan även ordförande för hela GSIF. Det måste vara skoj när det går så bra för alla lag som det gör just nu?
J: Självklart är det roligare att leda en förening i medgång än en förening i motgång. Man ser att allt jobb man lägger ner är värt något när det går bra.

W: Hur är det att vara ordförande? Som Du tänkte Dig när Du antog uppdraget eller?
J: Jag hann inte tänka så mycket innan jag antog uppdraget, jag blev ju tillfrågad samma vecka som jag blev vald... Än så länge tycker jag att det har gått hyfsat, men det är väl egentligen inte min sak att avgöra. Jag måste också passa på, nu när jag har ordet, att tacka mina styrelseledamöter för all hjälp. Ni är guld!

W: Hur ser Du på GSIF utveckling fortsättningsvis. Vad är Dina visioner?
J: En vision är att GSIF ska vara varje students naturliga val. Dvs flyttar en fotbollsspelare till Gbg för att plugga ska GSIF vara dennes förstahandsval. Samma sak ska gälla alla GSIF:s sektioner.

För hela GSIF är målet att varje sektion ska ha minst ett lag i seriespel.
Just nu håller GSIF-Badminton på att starta upp ett serielag, och även GSIF-Volleyboll vill starta lag.

För GSIF-fotboll är målet givetvis att lagen ska klättra i seriesystemet och eventuellt starta upp både dam- och herr-B-lag.

W: Och så lite civila frågor; Vad pluggar Du för något?
J: Just nu har jag sabbatsår och jobbar på Hills Golf Club (se artikel i senaste numret av Svensk Golf), men till hösten gör jag comeback på Väg och Vatten på Chalmers, fjärde året.

W: Vad upptar Din tid förutom fotboll och skola/jobb?
J: Golf.

W: Och så avslutar vi med lite standardfrågor:

Civilstånd: Sambo
Senast lästa bok: "Sfinxen från Torsby" om Svennis
Senaste film: "Matrix reloaded"
Vem skulle Du ta med till en öde ö: Sambon eller Håkan Mild

W: Tack för pratstunden Johanna!
J: Tack själv, det är alltid trevligt att prata med er på Webred!
Till Intervjuer
Till Förstasidan