Intervju med Sven Eriksson

C: Sven, vi får väl börja med att hälsa Dig välkommen till GSIF

S: Tackar tackar!C: Hur kom det sig förresten att Du hamnade i just Göteborgs Studenter?

S: Det var tack vare Erik "Binnikemasken" Sahlmén. Efter det att jag slutade i Västers IF så tjatade han dagligen på mig om att jag borde prova och lattja lite i GSIF! Problemet var bara att jag var helt inställd på att jag hade gjort mitt på fotbollsplanen. Erik gav sig dock inte och tillslut så var jag där och lirade. Och det är inget som jag ångrar idag!C: Hur tycker Du det har varit att spela i GSIF hittills?

S: Rent spelmässigt så är det ungefär som jag hade väntat mig. Hyggligt tempo på bollen och en mix av både bra och mindre bra spelare. Med en övervägande del bra spelare förstås! Något som förvånat mig lite är hur bra lagets organisation är. Fin uppslutning på träningarna och bra koncentration under övningar och spel! Dessutom så var träningslägret i Varberg en höjdare!C: Vad tycker Du att GSIF framförallt behöver jobba med för att bli ett bättre lag?

S: Bolltempot! Det är redan ganska bra men där kan vi ändå utvecklas. Tekniken har gubbarna, det gäller bara att ta fram den också! Dessutom så förstår jag inte varför vi är så snälla mot motståndarna på matcherna? Smäll på dom lite för faen!C: Vad har Du för kommentar till premiärmatchen mot Gårda BK?

S: Som match betraktat så var det väl en typisk premiär. Mycket kämpa och bara lite finlir. Med tanke på vilket lag vi mötte så ska vi vara nöjda med en pinne. Trots att vi hade mängder av målchanser i slutet av matchen. För min egen del så är jag mest nöjd med att samarbetet med backlinjen funkade bra! I övrigt så känns det som om att jag är på väg mot normal form igen. Men det finns en hel del kvar för mig att jobba på med tanke på att jag hade ett speluppehåll på 6-7 månader.C: Du är ju målvakt - innebär detta att Du är lite knäpp?

S: Nej, det innebär att jag är smart. Jag slipper ju springa så förbannat!C: Vilka klubbar har Du spelat i tidigare?

S: Jag började min strålande karriär i Masthuggets Bollklubb (MBK) som åttaåring. Efter något år började jag spela i Azalea BK istället. När det laget lades ner så gick jag till Västra Frölunda. Där harvade jag runt i U-truppen som det kallades innan jag helt plötsligt fick kicken som 16-åring. Karriären var över trodde jag innan jag helt plötsligt befann mig på Älvsborgs träningar. Där jag faktiskt hade två bra år! Sen hamnade jag i Västers IF tack vare Erik S och hans bror Apelsinkäft. Det blev dock bara en säsong med dem. Sedan följde jag Eriks exempel och slutade. Bara för att tillslut hamna i GSIF! Där jag som bekant är nu...*andas ut*C: Vilka förebilder har Du som fotbollsspelare?

S: Jag har alltid tyckt att Peter Schmehi..., Smchmaick..., Smetter... Dansken! Var och är en oerhört duktig målvakt! Så han får nog räknas som min förebild.C: Och så lite "icke-fotbollsfrågor"; Vad pluggar Du för något?

S: 20-p i Ekonomisk Historia. För er som undrar så är det precis lika actionfyllt som det låter!C: Vilka är Dina civila framtidsplaner på lång sikt?

S: Förmodligen så blir jag kontorsslav någonstans. I resterna av IT-Bubblan.C: Vilka är Dina fritidsintressen?

S: Musik framförallt. Spelar trummor i ett band osv. Sen gillar jag flickor också!C: Det sägs att Du ofta blir bra på kort - kommentar?

S: Jag blir alltid bra! Det är kamerorna som det är fel på. Framförallt digitalkameror i Varbergstrakten!C: Och så avslutar vi med lite standardfrågor:

Civilstånd: Flickvän

Senast lästa bok: En levande själ - PC Jersild

Senaste film: Charlies Änglar

Favoritlag: Änglarna!

Vem skulle Du ta med till en öde ö: Om jag inte säger flickvännen så dör jag! Så jag säger självklart Cameron Diaz.

På vilken plats kommer GSIF i serien i år? TreaC: Tack för pratstunden Svempa!

S: Det var så lite så!
Till Intervjuer
Till Förstasidan